Matematik

hjælp det haster :/

16. marts 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Bestem funktionsværdierne af x=-3, -1, 0, 1, 2. 

y= (-3-1)/(-3+2) = -(-4)/(-1) = 4(/)

Er dette korrekt beregnet?
Jeg har haft lidt svært ved at lave denne opgave, så jeg håber at der er en sød sjæl, som kan hjælpe mig.
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Hvor dum kan man være at spørge om en funktionsværdi er korrekt beregnet uden at angive funktionen...


Svar #2
16. marts 2016 af Mm98

#1 f(x)= x-1/x+2

- sorry..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af StoreNord

Du har vist glemt noget, her     x-1/x+2           for eksempel nogle parenteser.

Men 4 passer som f(-3), hvis f(x)=(x-1/x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2016 af mathon

          f(x)=\frac{x-1}{x+2}       


Svar #5
16. marts 2016 af Mm98

Nej, der står ingen parenteser i bogen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2016 af mathon

#5

    Så har du i #0 læst funktionen forkert:

                            f(x)=x-\left ( \frac{1}{x} \right )+2


Svar #7
16. marts 2016 af Mm98

Jeg ved godt at jeg har beregnet den forkert. Jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte tallet ind:/ please hjælp.. fatter ingenting.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2016 af StoreNord

f(x)=x-\left ( \frac{1}{x} \right )+2

f(-3)=-3-\left ( \frac{1}{-3} \right )+2=-3+\frac{1}{3}+2=\frac{-9}{3}+\frac{1}{3}+\frac{6}{3}=\frac{-2}{3}=-0,66667


Skriv et svar til: hjælp det haster :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.