Matematik

andengradsligning

23. marts 2016 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder tilbage med denne ligning (r^2+b*r+w^2)^2 - (b*r)^2=0, som jeg godt vil løse til r, jeg tror hvis jeg gange den ud bliver det endnu mere besværeligt, er der en nem måde at gøre det på? og r kan godt være et kompleks tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af peter lind

Du kan bruge reglen om to tals sum gange de samme to tals differens


Svar #2
23. marts 2016 af Colloio (Slettet)

((r^2+b*r+w^2) + (b*r)) * ((r^2+b*r+w^2) - (b*r))=0, skal jeg så løse den til hver enkelt parantes ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2016 af peter lind

Ja brug nulreglen


Svar #4
23. marts 2016 af Colloio (Slettet)

men må jeg godt splitte ligningen op på den måde så

(r^2+2b*r+w^2)(r^2+w^2)=0 bliver til

(r^2+2b*r+w^2)=0 og til (r^2+w^2)=0. Det virker som jeg laver om på ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2016 af fosfor (Slettet)

(r^2+2b*r+w^2)(r^2+w^2)=0 hvis og kun hvis (r^2+2b*r+w^2)=0 og/eller (r^2+w^2)=0


Svar #6
24. marts 2016 af Colloio (Slettet)

okay, det bare sådan nulreglen er defineret kunne jeg google mig selv til. Men et andet spørgsmål er, at min lommeregner TI-nspire CAS, giver mig kun en løsning når jeg solver (r^2+b*r+w^2)^2 - (b*r)^2=0, den giver mig kun r=i*kvdr(w^2-b^2)-b. Kan nogen give mig en forklaring på hvorfor jeg ikke også får løsningen r=i*w fra lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Du har sat den på reel. Ændr det til kompleks.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.