Matematik

logaritmer??

12. april 2016 af okaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad er logaritme til 1:   log(1)?

bevis at det er korrekt:   log(ln(x)) = y ⇔10 e^10y= x

hvordan løser man følgende opgave:    log(x) = 3,2 ?

d(x) = y ⇔ π^y= x

d(x) = 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2016 af PeterValberg

log10(a) = b  hvis 10b = a

log(1) = x skal derfor opfylde, at 10x = 1 (det er kun 0, der opfylder det)

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af 123434 (Slettet)

1#

Det giver mening. Jeg havde faktisk også undret mig, hvorfor log(1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2016 af AskTheAfghan

Du ved, at log(10x) = x, så sæt x = 0, og du er færdig.

For at svare på din opgave om at løse lign. mht x, skal huske på, at 10log(x) = x. (Hvorfor?)


Svar #4
12. april 2016 af okaaa (Slettet)

det er fordi at log(10^x)= x?

så hvis d(x)=2  kan det her så passe??

d(π^2)= 6,28


Skriv et svar til: logaritmer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.