Matematik

HJÆLP

14. april 2016 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for f(x) = ax^2 + 8x + c og grafen har en toppunkt på (1,6), bestem a og c?

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af mathon

 Parablen:
                         y=ax^2+8x+c\; \; \; \; \; \; a\neq0
har topunkt: 
                         T(x_T,y_T)=\left ( \frac{-8}{2a}\, ;c-a\cdot {x_T}^2\right )=\left ( 1\, ;6 \right )


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.