Matematik

Differentialligning

20. april 2016 af emilie63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til både opgave a og b, håber nogen kan hjælpe. Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af peter lind

Ligningen har efter lidt omskrivning formen

y'(t)+g(t)*y = f(t)

Den kan løses ved brug af panserformlen

y(x) = a(x)*y = f(x) har løsningen

y = e-A(x)∫eA(x) f(x)dx hvor A er en stamfunktion til a(x)


Svar #3
20. april 2016 af emilie63 (Slettet)

Beklager, men jeg kan ikke forstå det. Altså jeg skal gå fra den afledede funktion(som givet i opgaven) til f(t), men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2016 af peter lind

Du flytter blot om på ledene. Gang ind i parentesen og flyt leddet, der indeholder y over på venstre side


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.