Matematik

Isolere y i ligningen

23. april 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

-15x+5y-45=0

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Læg 15x +45 til på begge sider af lighedstegnet. Divider derefter med 5 på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2016 af 123434 (Slettet)

-15x+5y-45=0

Isoler y, dvs. få y til at stå alene

-15x+5y-45=0

-15x+5y-45+15x+45=0+15x+45

5y=15x+45

5y/5=(15x+45)/5

y=3x+9

y isoleres til 3x+9


Skriv et svar til: Isolere y i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.