Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

HJÆLP - Prisoptimering

03. maj 2016 af Jake94 - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder og kæmper med en opgave, hvor 

prisafsætningfunktionerne hedder 

P=-0,005x+450 for X >=37500 

P=-0,001x+300 for X<=37500

variable omkostninger: 120 kr. pr. stk. 

Kapacitetsgrænsen = 30.000 stk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2016 af Stats

Hvad går opgaven ud på?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
03. maj 2016 af Jake94

Prøver lige at lægge den op. 

det er del 3 optimering 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2016 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
03. maj 2016 af Jake94

Super tak for det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2016 af Stats

Fejl... Glemte kapacitetsgrænsen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
03. maj 2016 af Jake94

forstod hellere ikke rigtig, hvordan du fik DB til det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2016 af Stats

7.
Prisafsætning: P = -0,001x + 300
Omsætning = P·x = -0,001x2 + 300x
Omkostning = 120x

DB = Omsætning - omkostning = -0,001x2 + 180x

DB' = 0 ⇔ x = 90.000    <-- bryder kapaciteten.

Af funktionen DB aflæses at funktionen er konveks og derfor slutter jeg, at det mest profitable er ved en produktion på 30.000

Prisen er derfor P(30.000) = 270 og med DB(30.000) = 4.500.000

8.
Ved at afsætte mere end 30.000 stiger variable omkostninger til 135 pr. pakke. Dvs.
omkostning = 135x
omsætning = -0,001x2 + 300x
Prisafsætning = -0,001x + 300

DB = Omsætning - omkostning = -0,001x2 + 165x

DB' = 0 ⇔ x = 82.500  <-- Bryder kapaciteten

Da funktionen er konveks, kan jeg slutte at maksimum vil være i 37500

Prisen vil derfor være P(37.500) = 262,5 med DB = 4.781.250

For den sidste prisafsætningsfunktion for x ≥ 37500 har vi
Prisafsætning = -0,005x + 450
Omsætning = -0,005x2 + 450x
Omkostning = 135x

DB = omsætning - omkostning = -0,005x2 + 315x

DB' = 0 ⇔ 31.500

Da funktionen er konveks og afsætningen x = 31.500 ikke accepteres, må jeg undersøge punktet 37.500

P = 262,5 og DB = 4.781.250

Differensen mellem de to med udvidet kapacitet giver 0, mens en kapacitet på maks 30.000 og med variable omkostninger på 120 giver mindst.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: HJÆLP - Prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.