Matematik

Ligningssystemet (haster)

10. maj 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

opg1: Løs ligningssystemet 

x+y=2

3x+y=14 

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at løse ligningssystemet....

William 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2016 af mathon

            3x + y = 14
            -x - y = -2          ligningerne adderes

            2x = 12

            x = 6                  som indsat i  x + y = 2
giver
            6 + y = 2

            y = -4


Svar #2
10. maj 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Ligningssystemet (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.