Matematik

Kan man bruge sinusrelationerne i retvinklede trekanter.

17. maj 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er ved at lave en fremlæggelse om sinusrelationerne.

Jeg skriver så følgende:

Sinusrelationerne er et formelsystem der er udviklet til at beregne sider og vinkler i vilkårlige trekanter.

Sinusrelationerne kan dog kun bruges i vilkårlige trekanter under visse omstændigheder:

Man bruger sinusrelationerne i vilkårlige trekanter når man kender:
?- to vinkler og en mellemliggende side.

- to vinkler og en ikke-mellemliggende side.

Så vil jeg bare spørge om: Kan man også bruge sinusrelationerne i retvinklede trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2016 af mathon

Sinusrelationerne er et formelsystem, der er udviklet til at beregne sider og vinkler i vilkårlige trekanter og dermed også i retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2016 af mathon

Som når den rette vinkel er C
giver:
                          \frac{a}{\sin(A)}=\frac{c}{\sin(90^\circ)}=\frac{b}{\sin(B)}

                          \frac{a}{\sin(A)}=c=\frac{b}{\sin(B)}
   og
                         \sin(A)=\frac{a}{c}

                         \sin(B)=\frac{b}{c}


Skriv et svar til: Kan man bruge sinusrelationerne i retvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.