Matematik

Øveopgave til årsprøve - Befolkningstallet i X-købing

07. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Befolkningstallet i X-købing var i 1980 på 1500 og er siden vokset med 2,1% om året.

a) Opskriv en ligning for sammenhængen mellem befolkningstallet og antal år efter 1980.

I denne opgave har jeg gjort således:

a = 1+r  <=> a= (1+2,1%) = 1,021

f(x)= 1500*1,021x

b) Hvor mange indbyggere er der i 2006?

Her har jeg først minusset: 2006-1980 = 26

Også har jeg skrevet:
f(x) = 1500*(1+2,1%) = 2574 antal indbyggere i 2006 

Jeg er i tvivl om jeg skal skrive "f(x)" i opg. B

Jeg vil bede jer om at se om det er beregnet korrekt. :) Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

          f(x)=1500\cdot 1{,}021^{26}       og ikke 1500\cdot (1+2,1\%)


Skriv et svar til: Øveopgave til årsprøve - Befolkningstallet i X-købing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.