Samfundsfag

Politik og ideologier

13. juni 2016 af miaaunbirk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Nogen der ved noget om de forskellige politiske ideologier


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2016 af Moderatoren

Ja.

Du kan læse om Politiske ideologier i dette kompedie fra Studieportalen. Eller:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
13. juni 2016 af miaaunbirk (Slettet)

Sådan hvad er kapitalisme, kommunisme, konservatisme, liberalisme. og hovedpunkterne for hvert. Hvilke partier der går ind for hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2016 af mathias1997

Kapitalisme: et økonomisk system baseret på privat ejendomsret og markedsøkonomi.

Kommunisme: en samfundsopfattelse og politisk ideologi, som bygger på fælles ejendom.

De fleste partier anerkender kapitalismen som den primære drivkraft i samfundet. Enhedslisten er kritisk overfor kapitalismen og mener at den skal afskaffes til fordel for et nyt system, der bygger på dele af kommunismen.

Konservatisme: en politisk ideologi, hvor Gud, konge og fædreland står i første række. Konservative ønsker at holde fast i traditioner og gamle værdier. Eksempel på partier: Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti (nogen vil også mene Venstre og Socialdemokraterne).

Liberalisme: en politisk ideologi, der hviler på et individualistisk menneske- og samfundssyn. Man er sin egen lykkes smed og kan gøre hvad der passer en, så længe man ikke skader andre. Liberalister ønsker en mindre offentlig sektor, der kun tager sig af det mest væsentlige. Eksempeler på partier: Liberal Alliance (i mere socialliberale udgaver findes Venstre og Radikale Venstre)


Skriv et svar til: Politik og ideologier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.