Matematik

Geometri/Trigonometri

14. juni 2016 af Don12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et vinkelret koordinatsystem  er givet en trekant ABC, hvor vinkelspidserne har koordinaterne A(0.0), B(8.0) og C(-2.5)

a) Opstil et funktionsudtryk f(x) for linjen gennem C med en hælningskoefficient på a = -2

b) bestem f(-2) og bestem funktionsværdien (y) for x = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2016 af mathon

a)
               y - yo = a(x - xo)

               y - 5 = -2(x - (-2))

               y - 5 = -2(x + 2)

               y = f(x) = -2(x + 2) + 5

               f(x) = -2x + 1


Skriv et svar til: Geometri/Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.