Matematik

Ubestemt integral

03. juli 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg skal løse følgende ubestemte integral:

\int (x^2+1)dx

Jeg får den til 1/3x^3+1

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juli 2016 af mathias1997

Det er forkert. Resultatet er følgende:

\int x^2+1dx=\frac{1}{3}x^3+x+k


Svar #2
03. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Okay, super tak.

Deler jeg den op i 2 dele.

Altså først x^2 som giver 1/3x^3 og derefter 1 som giver kx+c.

Jeg bruger integrationstabellen.

Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juli 2016 af mathias1997

Det lyder rigtigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juli 2016 af Capion1

Man integrerer en sum ved at integrere hvert led for sig.
Man har
\int 1\: \textup{\textup{d}}x\: =\: x+k
da
(x + k) ' = 1    som kaldes integrationsprøven.


Svar #5
03. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Perfekt - Tak for hurtig svar :)


Skriv et svar til: Ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.