Matematik

Bestem et udtryk for v

12. august 2016 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: B-niveau
Har en ligning som gælder for en paritikels bevægelse: s=1/3*t^3-3t^2+2
Skal bestemme et udtryk for v. Kan forestille mig at jeg skal differentiere ligningen, men ved ikke helt hvordan jeg bestemmer et udtryk for v...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2016 af hesch (Slettet)

"Bevægelse" er jo så meget, men hvis jeg nu siger at det er en position som funktion af tid ( P(t) ), så har man at:

v(t) = dP(t)/dt   ( positionsændring pr. tid )

og for god ordens skyld:

a(t) = dv(t)/dt    ( hastighedsændring pr. tid )

så altså

v(t) = t2 - 6t


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2016 af mathon

Kort:
     For en éndimentional bevægelse
     er v farten  ("hastigheden")
                                                     v(t)=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot t^{3-1}-3\cdot 2\cdot t^{2-1}+0

                                                     v(t)= t^{2}-6t


Skriv et svar til: Bestem et udtryk for v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.