Matematik

talrække

16. august 2016 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hej

Nedenfor ses de 5 første tal i en talrække:

3, 9, 15, 21, 27

Hvilket udtryk er sandt for det n´te tal i talrækken?

a) 3n-6             b) 3n+3             c) 4n-2           d) 6n-3

Jeg synes ikke rigtig der er nogen af dem der passer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2016 af mathon

d)
       6n-3


Svar #2
16. august 2016 af Jegvedingenting

Kan du vise hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Prøv med hvert af de fire udtryk at indsætte 1, 2, 3, 4 og 5 for n. Når du har fundet en modstrid for ét af de fire udtryk, går du videre til det næste.


Svar #4
16. august 2016 af Jegvedingenting

Okay, jeg prøver. Mnage tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2016 af mathon

differensrække
           

        a_n=a_1+(n-1)\cdot d=3+(n-1)\cdot 6=3+(6n-6)=3+6n-6= 6n-3


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2016 af Soeffi

#0

Forskellen mellem to på hinanden følgende tal er 6, derfor må formlen indeholde leddet 6n. Den eneste mulighed er d).


Skriv et svar til: talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.