Matematik

Hjælp til trekantsopgave

01. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave a og c på vedhæftet billede. 

Jeg har forsøgt at beregne opg. a ved  \frac{sin(23)}{5,0}

Men jeg får et -0,16, hvilker slet ikke passer og opgave c ved jeg ikke, hvordan jeg skal regne ud. 

Er der nogle, der har en metode til, hvordan jeg kan løse de to opgaver? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af StoreNord

tgA=modstående/hosliggende

Tangensformlen kan også bruges til opgave c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2016 af mathon

a)
              \tan(A)=\frac{\left | CB \right |}{\left | CA \right |}=\frac{3{,}0}{5{,}0}=0{,}6      

              A=\tan^{-1}(0{,}6)=30{,}96^\circ


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2016 af mathon

b)
          \tan(23^\circ)=\frac{\left | CB \right |}{\left | CD \right |}=\frac{3{,}0}{\left | CD \right |}

          \left | CD \right |=\frac{3{,}0}{\tan(23^\circ)}=7{,}07


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2016 af mathon

c)
              areal                         areal

           \frac{1}{2}\cdot h\cdot \left | BA \right |=\frac{1}{2}\cdot \left | BC \right |\cdot \left | AD \right |

            h= \frac{\left | BC \right |\cdot \left | AD \right |}{ \left | BA \right |}

            h= \frac{3{,}0\cdot\left ( 5{,}0+7{,}07 \right ) }{\sqrt{5{,}0^2+3{,}0^2}}


Skriv et svar til: Hjælp til trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.