Matematik

Kvadratsætninger

14. september 2016 af Kiez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan benytter man kvandratsætninger til omskriv udtryk

Kvadratsætningen

(a+b)´2 = (a+b)*(a+b)= a´2 + ab + ba+b´2 = a´2 + b´2 + 2ab

Her er  opgaven

x´2+ y´2 + 2xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af mathon

     x^2+2xy+y^2=\left (x+y \right )^2


Svar #2
14. september 2016 af Kiez (Slettet)

hvad gør du for at  få resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af mathon

For at omskrive til kvadratet på en to-leddet størrelse
kræves 3 led
                            kvadratet på det ene led   kvadratet på det andet led   og  det dobbelte ledprodukt

                                                 x^2                                  y^2                                     2\cdot (x\cdot y)

                   \underset{3\; led}{\underbrace{x^2+y^2+2\cdot (x\cdot y)}}=\underset{2\; led}{\underbrace{(x+y)^2}}


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.