Matematik

Polynomier

14. september 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan løses denne opgave?
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis determinanten er lig med 0, har f(x) kun en rod. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathias1997

Diskriminanten i en andengradsligning

d=b^2-4ac

Hvis d=0, findes kun en løsning.

0=(-2)^2-4\cdot (-1)\cdot c

-1=c


Svar #3
14. september 2016 af Liselotteeee (Slettet)

undskyld? men hvordan vil man så løse fx f(x) = -2(x+7)(x-1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2016 af sjls

#3

f(x)=-2(x+7)(x-1)

Gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes:

f(x)=-2(x^2-x+7x-7)

Gang -2 ind i parentesen:

f(x)=-2x^2+2x-14x+14\Leftrightarrow f(x)=-2x^2-12x+14


Svar #5
14. september 2016 af Liselotteeee (Slettet)

hvor kommer -x fra i første trin? 


Svar #6
14. september 2016 af Liselotteeee (Slettet)

ligemeget har fundet ud af dert men tusind tak!!


Svar #7
14. september 2016 af Liselotteeee (Slettet)

hvis man skulle lave denne ligning fx: f (x) = -2(x+4)(x-1)

f (x) = -2(x+4)(x-1)

       = -2 (x^2-x+4x-4)

       = -2x^2 +2x-8x+8

       = -2x^2 + 10x + 8

ville dette så være rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2016 af sjls

#7

hvis man skulle lave denne ligning fx: f (x) = -2(x+4)(x-1)

f (x) = -2(x+4)(x-1)

       = -2 (x^2-x+4x-4)

       = -2x^2 +2x-8x+8

       = -2x^2 + 10x + 8

ville dette så være rigtigt??

Da

a-b\Leftrightarrow -b+a

kan du se det sådan:

Hvis du har minus otte x og lægger to x til har du

-8x+2x=-6x


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.