Matematik

Kvadratsætninger

15. september 2016 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er de løst korrekt?

1. (x-3a)^2 = x^2-3ax+9a^2

2. (4+a)*(4-a)=16-a^2

3. (3-4b)^2-(3+4b)*(3-4b) <- her er jeg ret blank ..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af PeterValberg

1) Benyt reglen:    (a-b)^2=a^2+b^2-2ab

2) Benyt reglen: (a+b)(a-b)=a^2-b^2

3) Benyt reglerne fra 1) og 2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. september 2016 af Egofaciens (Slettet)

Så de er begge forkerte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2016 af mathon

1.
          (x - 3a)2 = x2 - 6ax + 9a2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2016 af mathon

3.
           (3-4b)^2-(3+4b)*(3-4b)

            9-24b+16b^2-(9-16b^2)=9-24b+16b^2-9+16b^2=32b^2-24b=8b(4b-3)
           


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

1) er forkert, du mangler en faktor 2 i det midterste led.

2) er korrekt

3) Her kan du benytte to metoder. Den ene er den, der er angivet i #1. Den anden går ud  på, at du skruver det første led som: (3-4b)*(3-4b). Så kan du sætte (3-4b) udenfor en parentes og reducere indholdet af parentesen først. Derefter ganger du de to parenteser med hinanden.


Svar #6
15. september 2016 af Egofaciens (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.