Matematik

Integralregning

17. september 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opg. b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

A = ∫-aag(x)dx = 4


Svar #2
17. september 2016 af Mirandola (Slettet)

det giver ikke et rigtigt resultat...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af Soeffi

#0. b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2016 af peter lind

Hvor har du det fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2016 af ElMalek (Slettet)

Så må du have indtastet noget forkert, det er den rette fremgangsmetode.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2016 af Capion1

# 0
Den skarpe iagttager vil se, at man har at gøre med arealet af en halvcirkel med radius a.
Det bestemte integral vil hermed kunne verificeres v.h.a. halvcirkelarealet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2016 af mathon

a)
       sæt x=4\sin(\theta )   hvoraf   \mathrm{d} x=4\cos(\theta )\mathrm{d}\theta

               A=\int_{-4}^{4}\sqrt{4^2-x^2}\; \mathrm{d} x=\int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\sqrt{4^2-4^2\sin^2(\theta )}\cdot 4\cos(\theta )\mathrm{d} \theta =

                A=\int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\sqrt{4^2-4^2\sin^2(\theta )}\cdot 4\cos(\theta )\mathrm{d} \theta =\int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\sqrt{4^2\left (1-\sin^2(\theta \right ) )}\cdot 4\cos(\theta )\mathrm{d} \theta=

                           A=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\sqrt{\cos^2(\theta )}\cos(\theta )\mathrm{d} \theta=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\cos^2(\theta )\mathrm{d} \theta=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\tfrac{1}{2}\left ( 1+\cos(2\theta ) \right )\mathrm{d} \theta=

            A=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\sqrt{\cos^2(\theta )}\cos(\theta )\mathrm{d} \theta=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\cos^2(\theta )\mathrm{d} \theta=16\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\tfrac{1}{2}\left ( 1+\cos(2\theta ) \right )\mathrm{d} \theta=8\cdot \int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}\left ( 1+\cos(2\theta ) \right )\mathrm{d} \theta=8\cdot \left [\theta +\tfrac{1}{2}\sin(2\theta ) \right ]_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}}=

         8\cdot \left (\tfrac{\pi }{2} +\tfrac{1}{2}\sin(\pi )-\left ( -\tfrac{\pi }{2} +\tfrac{1}{2}\sin(-\pi ) \right ) \right )=8\cdot \left (\tfrac{\pi }{2}+\tfrac{\pi }{2} \right )=8\pi 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2016 af mathon

            A=\int_{-4}^{4}\sqrt{4^2-x^2}\; \mathrm{d} x=\frac{a^2}{2}\cdot \pi =4

            \pi a^2=2^3

            a=\frac{2\sqrt{2}}{\sqrt{\pi }}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2016 af mathon

korrektion:

         A=\int_{-a}^{a}\sqrt{4^2-x^2}\; \mathrm{d} x=\frac{a^2}{2}\cdot \pi =4

            \pi a^2=2^3

            a=\frac{2\sqrt{2}}{\sqrt{\pi }}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.