Matematik

Sandsynlighedsfunktion

08. oktober 2016 af Studerende123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber sådan, at nogen kan hjælpe mig :-) 

Jeg skal finde en sandsynlighedsfunktion for Z på denne tabel, men jeg har rigtig svært ved at finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge. 

           Y = 0            Y = 1         Y = 2

X = 0   0,5               0,1             0,1

X = 1   0,1               0,1             0,1 

Er der nogen, der kan gennemskue dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af peter lind

Hvad er z ? Kom dog med hele opgaven


Svar #2
08. oktober 2016 af Studerende123456 (Slettet)

Sorry - Z er givet som X + Y :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2016 af peter lind

Kom dog med hele opgaven !


Svar #4
08. oktober 2016 af Studerende123456 (Slettet)

Hele opgaven hedder, at X er antal solgte ærter af en sort per dag og Y er antal solgte ærter af en anden sort per dag. Z er antal solgte ærter per dag i alt og givet ved Z = X + Y. Tabellen ovenfor er den simultane sandsynlighed, og udfra den skal sandsynlighedsfunktionen for Z findes. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2016 af peter lind

Du må køre igennem for de 4 muligheder der Z lig med  0, 1, 2 eller 3

Z= 0 kan du kun få for X = 0 og Y = 0 hvilket ifølge din tabel har sandsynligheden 0,5

Z = 1 kan du få med X= 0 og Y = 1 eller X= 1 og Y = 0  de sandsynligheder slår du så op i din tabel

Fortsæt selv med Z = 2 og Z = 3


Svar #6
09. oktober 2016 af Studerende123456 (Slettet)

Aaah, okay! Vil det så sige, at: Z(1) = (X=1, Y=0) og (X=0, Y=1) - og vil facit derfor være 0,1 eller 0,1 + 0,1? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2016 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.