Matematik

Ligningen X - Bestem X

09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen.
Jeg sidder fast i denne opgave, og tænkte på om der var der som kan hjælpe mig med at udrenge, UDEN svaret, så jeg kan komme videre. 

Tusind tak på forhånd!

Spørgsmålet:

Hvis man ganger et tal med 4 og trækker 3 fra, får man samme resultat, som hvis man ganger med 3 og lægger 4 til. Kald tallet x, opstil en ligning og bestem x.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

                         4\cdot x-3=3\cdot x+4


Svar #2
09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet)

Så svaret er  4*x-3=3* x+4 ? 


Svar #3
09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet)

Hvordan giver det så 7? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af mathon

                         4 x-3=3x+4          subtraher 3x

                         4 x-3x-3=3x-3x+4

                         x-3=0+4

                         x-3=4                       adder 3

                         x-3+3=4+3  

                         x-0=7

                         x=7

                         


Skriv et svar til: Ligningen X - Bestem X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.