Matematik

Hjælp

11. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, som kan hjælpe med denne opgave:  \large \left \arcsin\circ\sin \right (9\pi )\left 

9π er uden for intervallet som er er x∈[-π/2;π/2]. Hvordan griber man det an?

Jeg vil også meget gerne have hjælp til: \large sin \circ arcsin(-0,2))

        


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af jantand

Generelt for sammensat  funktion

Første tager du sinus af 9π . Det giver et tal.

Det tal tager du så arcsin af. Det giver nogle vinkler.   Du får uendelig mange. Så vælger du dem der ligger i dit interval.


Svar #2
11. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Hvordan finder jeg sinus(9π) uden lommregner? Vi må ikke bruge lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af jantand

Du kender sinus til π.  Det er  0 . Hvis du kender definitionen på sinus. Til 2π er det også 0.

Så ved du også at sinus til 9π er 0 . For alle hele tal n gælder  sin( nπ)=0

Så har du arcsin 0  = 0+nπ  Det eneste tal der dur i dit interval er n=0  altså   Er resultatet = 0

arcsin er den inverse til sin og omvendt . Så nårdu bruger dem efter hinanden så er du  tilbage hvor du startede  altså  =-0,2


Svar #4
11. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Hvor har du arcsin 0  = 0+nπ fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2016 af jantand

Fordi jeg ved at sin (nπ) = 0  så er sin(π)=0  og sin(2π) = 0  og så videre. Lav en tegning hvis du ikke lige kan se det.

Så skal jeg finde arcsin(0)

Så skal jeg finde vinklen der giver 0.  De vinkler der giver 0 for sinus er 0 og π og 2π og så fremdeles.

Den eneste vinkel der ligger i det opgivne interval er   0π  Det er det samme som 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

følger


Svar #7
12. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Der er et lignende eksempel i min lærerbog. Her står der at: 

arcsin(sin(x))=x   i intervallet [-π/2;π/2]

Men 9π ligge ikke i intervallet, men er peiodisk med 2π, så man kan reducere 9π til π.

Men hvis jeg nu anvender "arcsin(sin(x))=x" vil det blot give π og ikke 0, som der står i Maple. Kan nogle hjælpe i forhold til denne fremgangsmåde. Tænker jeg rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2016 af jantand

Prøv nu at lave en lille skitse , så kan du se det.

Ellers skal du øve dig på hvad sinus betyder og hvordan det beregnes.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.