Matematik

Find ligning ud fra f(x)

12. oktober 2016 af DenUendelige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen skal se sådan ud: f(x) = b*a^x

Jeg får oplyst at g(0) = 1490 og g(9) = 2750

Hvordan bestemmer jeg tallene a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du har to punkter. Brug formlerne:

a=\sqrt[\Delta x]{Py}

b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

g(x)=b*ax

1490=b*a0              a0=1indsættes

1490=b

2750=b*a9              dividerer  nederste ligning med den øverste aå får du a9

uddrag roden for at få a


Svar #3
14. oktober 2016 af DenUendelige (Slettet)

Tak for det! :-)


Skriv et svar til: Find ligning ud fra f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.