Matematik

Elementære matricer

21. oktober 2016 af linekristensen94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej alle sammen

jeg har to matricer  a= 2  -3       og B=  7   10

                                 7   10                2    -3

opgaven

givet A og B find elementære matricer så EA=B

jeg ved den skal give 0    1

                                1    0

Men jeg ved ikke hvordan

er der nogle som kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

Gang med A-1 fra højre på begge sider af ligeheds tegnet:

E = EAA-1 = BA-1

Inverter A:

det(A) * A-1 = 10   3

                     -7   2


Skriv et svar til: Elementære matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.