Matematik

andengradsligninger

25. oktober 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har ligningen X2+(2k+1)x+(k2+1)=0

Jeg ved at den kun har en løsning da diskriminanten er 0. Der står i opgaven at jeg skal bestemme k og derefter løseligningen, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2016 af VandalS

Diskriminanten afhænger af k, så find den værdi af k der får diskriminanten til at give nul. Derefter kender du hele polynomiet og kan løse det som sædvanligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

d=b2-4ac  a=1  b=2k+1  og  c=(k2+1)       

indsæt disse værdier i d og løs ligningen d=0


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.