Matematik

Kvadratsætninger

27. oktober 2016 af Pyrros - Niveau: C-niveau

Min lærer hævder at 16x2?+y?2 ?følger kvadratsætningerne, men jeg kan altså ikke se hvordan. Er der nogen som eventuelt kan hjælpe, da den eneste alternative form for det nok er (4x)2?+y2?, hvilket jo ikke har løser meget med kvadratsætningerne.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2016 af AMelev

Jeg forstår ikke helt, hvad ? betyder.

Er du sikker på, at tegnet mellem 16x2 og y2 er +?
Hvis det er -, er det kvadratsætningen (a + b)·(a-b) ) = a2 - b2, du skal benytte.


Svar #2
27. oktober 2016 af Pyrros

Det var en fejl med spørgsmålstegnene, mente bare at jeg havde slettet det. Beklager :/

Ja, det er det som der står :)


Svar #3
27. oktober 2016 af Pyrros

Ville have vedlagt denne fil..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af AMelev

Jeg er ikke helt med. Hvilken af opgaverne er det, du kigger på?


Svar #5
27. oktober 2016 af Pyrros

Begge, den nederste er bare min egen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2016 af AMelev

Begge - der er 7 hovedopgaver og en masse underopgaver i den vedhæftede fil?
Skriv lige præcist den opgave, du har problemer med.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2016 af AskTheAfghan

Opgave 6i. Man har eksempelvis

16x2 + y2 = (16x2 - y2) + 2y2= (4x - y)(4x + y) + 2y2.


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2016 af AMelev

16x2 + y2 = (4x)2 + y2 kan ikke blive kønnere.


Svar #9
27. oktober 2016 af Pyrros

Mange tak alle sammen. I må have en god aften og, når det kommer til det, en god weekend :)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.