Matematik

Potenssammenhæng hjælp!

27. oktober 2016 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har regnet første opgave ud (se det vedhæftede), har nu brug for hjælp med opgave b, som lyder: 

sammenhængen mellem x og y kan også skrives på formen y=b*^{_{a}}

Bestem tallene a og b  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2016 af peter lind

y = 10log(y) = 100,59log(x)+0,18


Svar #3
27. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg kan bestemme a og b ved hjælp af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af peter lind

y = 10log(y) = 100,59log(x)+0,18 = 100,59log(x)*100,18 = (10log(x))0,59)*100,18


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2016 af Nv19 (Slettet)

Du kan også løse opgaven ved at stille en ligning op og løse for a.


Svar #6
27. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Hvilken ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2016 af Nv19 (Slettet)

Du kender b så 

21.5 = 0.18 * 89.9^a


Svar #8
27. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Nu forstår jeg! Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2016 af peter lind

b= 100,18 ikke 0,18  se #4


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2016 af AMelev

Du kan også bare løse ligningen log(y) = 0.59 log(x) + 0.18 mht, y.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2016 af mathon

     k\cdot \log(x)=\log(x^k)


Skriv et svar til: Potenssammenhæng hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.