Matematik

målestoksforhold

28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, sidder med an opgave som skal afleveres om 2 timer og forstår simpelthen ikke hvordan jeg regner det ud.

Har en tegning af to huse i målestoksforhold 1:500, men nu skal jeg så tegne dem i 1:200 og 1:100 hvordan pokker regner jeg ud hvordan kan de skal se ud?

håber der er nogen der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af Capion1

1 : 500       1 cm svarer til 500 cm = 5 m
1 : 200       1 cm svarer til 200 cm = 2 m
1 : 100       1 cm svarer til 100 cm = 1 m


Svar #2
28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet)

ja det er jeg med på.. men kan ikke lige se for mig hvordan jeg tegner den.

når fx den hvor det er 1:500 hedder L=25 og B= 32,5


Svar #3
28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet)

hov nej den hedder L= 5 cm og B= 6,5 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2016 af Capion1

Hvis det er  1 : 500   divideres alle virkelige mål med 500 og tegnes.


Svar #5
28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet)

opgaven ser sådan ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2016 af Capion1

Eksempel med målestoksforholdet  1 : 200
Alle mål på tegningen ganges med 200 for at få de virkelige mål.
Alle virkelige mål divideres med 200 for at få målene på tegningen.
Det er slet ikke så svært.
Når arealet af huset i virkeligheden skal regnes ud, finder man de virkelige længdemål og regner arealet ud på den sædvanlige måde.
 


Svar #7
28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Svar #8
28. oktober 2016 af simoneLT (Slettet)

men har jo ikke de virkelige mål ?


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.