Matematik

Ensvinklede trekanter

03. november 2016 af pink4lady - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg håber på at der måske er nogle der kan hjælpe mig med at løse en opgave 

Når jeg skal finde siderne a,b,c og d er det så bare med at finde forstørrelsesfaktoren ved at dividere siderne med hinanden!!

- Håber vireklig på hjælp:-)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2016 af Toonwire

Det er rigtigt.

Forholdet mellem siderne i ensvinklede trekanter er det samme, dvs.
hvis du har to ensvinkelede trekanter, hvor én trekant med siderne a,b og c og en trekant med siderne d, e og f, gælder:

\frac{a}{d} = \frac{b}{e} = \frac{c}{f}


Svar #3
03. november 2016 af pink4lady

så for at kune finde finde b skal jeg så sige: divideret med 6? 

                                   


Svar #4
03. november 2016 af pink4lady

og når jeg så har fundet a skal dette så gøres det samme med b og derefter sige a divideret med b? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2016 af Toonwire

Ikke helt, husk at du kun kender forholdet mellem siderne.

Eksempelvis for b kan du bruge nedenstående forhold, og så isolere b

\frac{b}{13}=\frac{9}{12}


Svar #6
03. november 2016 af pink4lady

kan ikke rigtig se den formel du har skrevet!:/ 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2016 af Toonwire

#6 - LaTeX compiler dårligt på denne side...


\frac{b}{13}=\frac{9}{12}


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.