Matematik

Dobbeltuligheder

07. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

10x – 20 < 20x + 16 < 30x – 10

Kan ikke regne den ud og kender ikke metoden og hvordan jeg skal skrive den op. Hjælp gerne med den så jeg kan lave resten af mine opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af Capion1

Løs først uligheden til venstre for sig.
Derefter den til højre for sig.
Find til sidst fællesmængden for de to.


Svar #2
07. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Jeg har næsten regnet det ud, vil bare være sikker på om jeg har lavet det rigtigt indtil videre, vil du ikke lige se den igennem :)

Har uploaded fil

Vedhæftet fil:ssssss.png

Svar #3
07. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Hov har lavet ny fil

Vedhæftet fil:ssssss.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2016 af Capion1

x > - 3,6  ∧  x > 2,6  ⇔  x > 2,6 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvorfor har du to tråde med samme spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2016 af AMelev

Første ulighed er OK, men det går galt i den anden fra start og flere fejl kommer til i slutningen: 
20x + 16 < 30x -10\Leftrightarrow 20x {\color{Red} -} 30x <{\color{Red} \mathbf{-} }10 -16\Leftrightarrow {\color{Red} -10x < -26 \Leftrightarrow}
{\color{Red} x{\color{Red} {\color{Green} \mathbf{>}}}\frac{-26}{-10}=\frac{26}{10}=2.6} når man ganger/dividerer med et negativt tal, skal ulighedstegnet vendes. 

Du går i slutningen fra ulighedstegn over til lighedstegn og glemmer -.

Hvis man vil være rar ved sig selv, samler man x'erne, hvor der er flest
20x + 16 < 30x -10\Leftrightarrow 16+10<30x-20x\Leftrightarrow 26<10x\Leftrightarrow \frac{26}{10}<x


Skriv et svar til: Dobbeltuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.