Matematik

aflæse graf

10. november 2016 af Michaels1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er ved og lave en opgave, har lavet det mest men mangler kun opgave D^, men vil gerne også have svar på om det jeg har lavet er rigtigt indtil videre, opgave beskrivelsen kommer her.

I december måned er der god efterspørgsel efter juletræer. Markedet er kendetegnet ved følgende funktioner:

Efterspørgslen: E(x) = 25x2−300x + 700
Udbuddet: U(x) = 75x2 + 7x + 125

Hvor x er antal millioner juletræer.

Bestem ligevægten.
?mit svar f (x) = 300;1,500000
Bestem, hvilken pris der svarer til et udbud på 2 mio. juletræer.
mit svar 440,-
Bestem forskellen mellem udbuddet og efterspørgslen, hvis prisen er 200 kr.
Mit svar :forskellen er at i udbud får de langt mindre ind end hvad de får i efterspørgelsen efter juletræer.
Vurdér, hvordan en realistisk definitions- og værdimængde vil se ud for de to funktioner.
Bonusspørgsmål:
?har ikke svaret endnu..
Hvad sker der med markedet for juletræer efter den 24/12?
?MIt svar : Efterspørgelsen vil falde drastisk da ingen har behov for juletræer mere før næste december.


?har vedhæftet en graf her

?nogen der kan hjælpe med og se om det er rigtigt hvad jeg har svaret og hvordan man griber opgave D an?

Vedhæftet fil: aa.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af mathon

Bestem ligevægten.
                                    x=1.504.375


Svar #2
10. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

hvad med de andre er det gjort rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2016 af AMelev

#0

Efterspørgslen: E(x) = 25x2−300x + 700
Udbuddet: U(x) = 75x2 + 7x + 125

Hvor x er antal millioner juletræer.

Jeg forstår ikke helt disse forskrifter. Udbud og efterspørgsel går vel på antal juletræer og afhænger af prisen? 


u(2) = 439 (440 kr., hvis du skal runde op til hele 10 kr.)

Forskel på udbud og efterspørgsel ved en pris på 200 kr.
Løs ligningerne U(x) = 200 og E(x) = 200 og bestem forskellen.


Svar #4
10. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

ah nu jeg med tak for svaret!


Svar #5
11. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

Efterspørgslen: E(x) = 25x2−300x + 700
Udbuddet: U(x) = 75x2 + 7x + 125

kan de fortælle mig, hvad jeg skal bruge i x til og regne ex samt ux ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2016 af AMelev

#5

Efterspørgslen: E(x) = 25x2−300x + 700
Udbuddet: U(x) = 75x2 + 7x + 125

x2 er uklart. Skriv x^2 eller x2, hvis det er det, du mener
Er x stadig antal juletræer eller er det prisen?

kan de fortælle mig, hvad jeg skal bruge i x til og regne ex samt ux ud?
Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål. Kan du prøve at uddybe/formulere på en anden måde?


Svar #7
11. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

det jeg skal er at jeg skal bestemme forskellen mellem udbuddet og efterspørgslen, hvis prisen er 200 kr
og der skal jeg vel bruge funktionen forneden til og finde frem til det?

Efterspørgslen: E(x) = 25x^2−300x + 700

Udbuddet: U(x) = 75x^2 + 7x + 125


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2016 af AMelev

Det er der svaret på

#3
Forskel på udbud og efterspørgsel ved en pris på 200 kr.
Løs ligningerne U(x) = 200 og E(x) = 200 og bestem forskellen.

Svar #9
11. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

forskellen er 0..


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2016 af AMelev

Hvad får du løsningerne til?
U(x) = 200 ⇔ x = .....  og  E(x) = 200 ⇔ x = .....


Svar #11
12. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

Forstår stadig ikke hvad jeg skal regne ud..

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2016 af AMelev

U(x) = 200 ⇔  75x2 + 7x + 125 = 200 ⇔ 75x2 + 7x - 75 = 0 ⇔ x = .... Løs ligningen vha. løsningsformlen for 2.gradsligningen a\cdot x^2+b\cdot x+c=0\Leftrightarrow x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4a\cdot c}}{2a}eller vha. CAS-værktøj.

Tilsvarende for E(x)


Skriv et svar til: aflæse graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.