Kemi

Amfolytligning

11. november 2016 af Fatima786 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der kan forklare hvordan man får den del der er farvet???

Beregn hvor stor en brøkdel der findes på formen H+(gly)– ved pH=9,0... pKa2 =9,78

Henderson-Hasselbach: pH = pKa2 + log([(gly)–]/[H+(gly)–])
9,0 = 9,78 + log([(gly)–]/[H+(gly)–])
[(gly)–]/[H+(gly)–] = 10^–0,78
Brøkdel på [H+(gly)–] = 1/(1+0,166) = 0,85766 = 86%
takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af mathon

                  9,0 = 9,78 + log([(gly)–]/[H+(gly)–])

                  9{,}0=9{,}78+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )

                  10^{-0{,}78}= \frac{\alpha }{1-\alpha }

                   \left (1+10^{-0{,}78} \right )\alpha =10^{-0{,}78}

                  \alpha =\frac{10^{-0{,}78}}{1+10^{-0{,}78}}=\frac{1}{1+10\, ^ { 0{,}78}}=0{,}142337\approx 14{,}2\%


Svar #2
13. november 2016 af Fatima786

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Amfolytligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.