Matematik

Fra månedlig til årlig rente.

17. november 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse

Jeg har denne her opgave, der kræver, at jeg omregner fra en månedlig rente, som er 15% og som decimal til er 0,15. Jeg skal finde ud af, hvad den udgør som årlig rente. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af Soeffi

#0. Det kommer an på opgaven. Står pengene på en almindelig bankkonto, er de på en opsparingsordning, eller er der tale om et lån? I første tilfælde skal man regne med rentedage i de andre med kapitalopsparingsformlen.

15% i månedlig rentesats er meget højt. 1,5% lyder mere realistisk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Man finder den effektive månedlige rente ud fra den årlige rente, eller omvendt. Benyt den samme formel til at løse for r:

1+r = (1+R)1/n

#1

Ja, det tænkte jeg umiddelbart også (at 15 % er en høj månedlig rentesats), men jeg ville da ønske, at min bank havde samme rentesats. :-)


Svar #3
17. november 2016 af HKCamilla

Selvf, der står kapitalbutikken. Og selve hovedemnet er simpel rente og sammensat rente. :)

Svar #4
17. november 2016 af HKCamilla

Og det er lån og kredit.

Svar #5
17. november 2016 af HKCamilla

Har vedhæftet opgaven.
Vedhæftet fil:IMG_4825.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#3, 4 og 6

Brug den i #2 anviste formel.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1720637.jpeg

Svar #8
17. november 2016 af HKCamilla

#6
#3, 4 og 6

Brug den i #2 anviste formel.

Oka, men kan du vise et eksempel med tallet 15%? For jeg skal næsten se et eksempel for at forstå pointen. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2016 af Soeffi

#8 

Hvad spørger opgaven om helt præcist?


Svar #10
17. november 2016 af HKCamilla

Find den årlige nominelle rente hos kapitalbutikken.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2016 af Soeffi

#10 

Det må betyde, at du tager den pålydende rente = 15% og deler med 12, så du har den pålydende rentesats for en måned. Dernæst regner du ud, hvad dette giver for 12 måneder med renters rente. Dette giver en fremskrivningsfaktor, som omregnes til en rentesats.

Den månedlige rente: 15%/12 = 1,25%. 12 rente tilskrivninger: (1+1,25%)12 = 1,16075. Fremskrivningsfaktoren er 1,16, som svarer til en rentesats på 1,16 - 1 = 0,16 = 16 %.


Skriv et svar til: Fra månedlig til årlig rente.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.