Matematik

Rentesregning

25. november 2016 af nielsen214 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der ved hvilken formel der skal bruges, hvis man ønsker at finde hvor meget der er betalt hvert år?

Opgaven:

De ønsker at der skal stå 120.000 på en 20 års fødselsdag

Hvor meget skulle der være indsat hvert år fra barnets 1 års fødselsdag tom. barnets 20 års, når renten er 4% p.a. i hele perioden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2016 af peter lind

Du skal bruge annuitetsformlen, som findes i din formelsamling. Du kan også se formlen på https://da.wikipedia.org/wiki/Annuitet  Som det fremgård af wikipedia har exel også en formel til beregningen


Svar #2
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

Altså formlen kommer så til at hedde: PV=120.000*\frac{1-(1+0.04)^-19}{0.04}


Svar #3
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

Det giver 1576?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2016 af mathon

Du skal bruge opsparingsformlen:

                           120.000=A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}=y\cdot \frac{1{,}04^{20}-1}{0{,}04}

                           y=\frac{120.000\cdot 0{,}04}{1{,}04^{20}-1}=4.029{,}81


Svar #5
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

Tal for svar

Svar #6
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

Men skal man ikke opløfte i 1, når det er hans 1 års fødselsdag?

Svar #7
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

19 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2016 af AMelev

Nej, formlen angiver saldo umiddelbart efter n'te indbetaling, så n = 20, når der indbetales hvert år fra og med 1 år til og med 20 år.


Svar #9
25. november 2016 af nielsen214 (Slettet)

Okay, men i opgavebeskrivelsen står der fra 1 års fødselsdag, og ikke fra og med 1 års?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2016 af AMelev

Spørgsmålet er: læser du det, som at der først indbetales det år, hvor barnet fylder 2 år? Jeg vil opfatte det, som om der bliver indbetalt på barnets 1 års fødselsdag, men .....

Hvis du gør opmærksom på, hvordan du læser det og hvorfor, og indretter n korrekt efter det, så vil det være OK, og hvis resten ellers er i orden, vil det give fuld pointhøst.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2016 af mathon

Det essentielle er, at n betyder antal indbetalinger og formlen betyder annuitetsværdien opgjort umiddelbart efter sidste indbetaling.

Teksttolkningen af antal indbetalinger er en sag for sig.


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.