Matematik

Vektorregning - HJÆLP!!!

26. november 2016 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave. 

Den opgave som jeg har brug for hjælp til er den diste opgave i 3´eren. 

Opgaven er vedhæftet. 

Håber på nogens hjælp. (Y)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af Soeffi


Svar #2
26. november 2016 af Caro1768 (Slettet)

Det er nemlig den sidste del jeg har brug for hjælp til.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af peter lind

Løs ligningen |t*b•c/|c|| = |ac|

Der er to løsninger til ligningen. Du skal vælge den løsning, der giver en vektor, der peger i samme retning som ac


Svar #4
26. november 2016 af Caro1768 (Slettet)

Kan kan du forklare det lidt mere uddybende, og så forklare lidt hvordan man regner det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2016 af peter lind

b•c = |b||c|cos(v) hvor v er vinklen mellem de to vektorer Dividerer du med længden af c får du længden af projektionen af bc bortset fra et evt fortegn. Du skal så gange dette med et tal t så længden bliver den samme som ac og så den peger i samme retning


Svar #6
26. november 2016 af Caro1768 (Slettet)

For at være rigtig besværlig, kan du så demonstrere lidt med nogle tal fra opgaven, ikke regne det hele, men hvis kan så sætte mig lidt i retningen af hvad jeg skal helt præcis, /0 ville det bare være perfekt! ??

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2016 af peter lind

b·c = (a+b) = b·a+b2 = -6*12+1*5+62+12 =


Svar #8
26. november 2016 af Caro1768 (Slettet)

hvad gør du så herefter, ganger du det ovenstående med cos(v) eller? 
Men hvad er vores cos(v) i dette tilfælde? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2016 af AMelev

#3 Har du fået ac til (17/2,17/2)?

Beregn koordinatsættet til t·b.
Bestem så koordinatsættet til projektionen tbc af t·b på c. 
Sæt tbc = ac og løs mht. t.


Skriv et svar til: Vektorregning - HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.