Matematik

Tretrinsreglen - Differentialkvotien

27. november 2016 af Limitlesss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Opgaven lyder følgende:
Bestem ved hjælp af tretrinsreglen f'(x0) når 
f(x) = 3x - 1 og x0 = 7

1. trin er at finde funktionstilvæksten
Δy = f(x0 + h) - f(x0)


Mit bud:
Δy = f(7 + h) - f(7) 
Og derefter går jeg i stå, fordi jeg faktisk ikke ved, hvad jeg skal.
Er det rigtigt, hvad jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af peter lind

Det er korrekt. med f(x) = 3x-1 er f(7) = 3*7-1 og f(7+h) = 3*(7+h)-1


Svar #2
27. november 2016 af Limitlesss (Slettet)

Kan du uddybe lidt?

Er 3·(7+h)-1 funktionstilvæksten? (og hvad vil det egentlig sige?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2016 af peter lind

Du har ret i at det er funktionstilvæksten. Navnet siger egentlig hvad det betyder. Det er hvor meget y værdien eller funktionsværdien vokser med


Skriv et svar til: Tretrinsreglen - Differentialkvotien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.