Matematik

integralregning

05. december 2016 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen :) 

Jeg har lige et spørgsmål til følgende opgave indenfor integralregning: 

∫(x-2)^4 dx.  

Hvordan laver man den? Jeg har har fået dt=dx. Så ved jeg ikke rigtigt, hvordan jeg fortsætter. 

MVH

Pokemonorm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2016 af StoreNord

Udregn        (x-2)^4         som polynomium, og integrèr det


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2016 af mathon

              t=x-2     og      \mathrm{dt}=\mathrm{dx}

              \int (x-2)^4\mathrm{dx}=\int t^4\mathrm{dt}=\frac{1}{5}t^5+k=\frac{1}{5}(x-2)^5+k


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.