Matematik

Monotoniforhold

07. december 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave b i vedhæftede fil? :)

Vedhæftet fil: Dok123.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af FMK

Start med spg. a):
1) differentier funktionen
2) sæt f'(x) = 0 , så løser du andengradsligningen, så får du nogle x-værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af PeterValberg

Se video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK > 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

a)
         f{\, }'(x)=3x^2-5x-2

         f{\, }'(x)=3x^2-5x-2=0

                    x=\left\{\begin{matrix} -\frac{1}{3}\\ 2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2016 af mathon

b)
         f{\, }'(x)=3x^2-5x-2=3\left ( \left (x+\tfrac{1}{3} \right )\left ( x-2 \right ) \right )
         Monotonien for f(x) bestemmes af fortegnvariationen for f{\, }'(x) i monotoniintervallerne.


Svar #5
07. december 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg har fundet ud af at
f'(-1)= 6
f'(1)=-4
f'(10)=248
Men hvordan skal monotonilinjen se ud

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2016 af FMK


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2016 af mathon


           fortegnsvariation
           for f{\, }'(x)\! \! :              +             0            -          0           +
                                ___________-\tfrac{1}{3}____________2____________
           monotoni                        lok max              lok min
           for f(x)\! \! :        voksende             aftagende           voksende


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.