Matematik

Differentialligninger??

07. december 2016 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave i matematik med differentialligniger, og forstår ikke hvordan jeg skal løse den. 

Har vedlagt et billede med opgaven :)

Tusind tak på forhånd. Kan bruge alt den hjælp jeg kan få :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

                              \sqrt{h}\, \mathrm{d}h=k\, \mathrm{d}t     efter variabelseparation.
Efterfølgende
integreres:
                              \int \sqrt{h}\, \mathrm{d}h=\int k\, \mathrm{d}t

                               \tfrac{2}{3}h^{\frac{3}{2}}=kt+C

                              h^{\frac{3}{2}}=\tfrac{3}{2}\left (kt+C \right )

                              h(t)=\left (\tfrac{3}{2}\left (kt+C \right ) \right )^{\frac{2}{3}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

B:                      
                              \tfrac{2}{3}h^{\frac{3}{2}}=kt+C

                             C=\tfrac{2}{3}h^{\frac{3}{2}}-kt       

                             C=\tfrac{2}{3}\cdot 1^{\frac{3}{2}}-(-0{,}1)\cdot 5                  


Skriv et svar til: Differentialligninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.