Matematik

Kardinalitet

08. december 2016 af annamusse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man mægtigheden af naturlige og reelle tal? 

Gerne med eksempler også


Svar #1
08. december 2016 af annamusse (Slettet)

Eller forklarer den eller hvad man siger 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2016 af Number42 (Slettet)

http://elev.birke-gym.dk/digital_eksamen/AT/2010/opgave01/12_maengdereel.pdf 


Svar #3
08. december 2016 af annamusse (Slettet)

Så man skal altså bare forklare deres mægtighed? 

Kardinalitet og mægtighed er det samme ikk??? 


Svar #4
08. december 2016 af annamusse (Slettet)

Er der nogle der har et konkret eksempel, der viser at en mængde er lige mægtig med de naturlige tal, for forstår det ikk


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2016 af Number42 (Slettet)

Klip fra wikipedia:
Vi siger, at to mængder A og B har samme kardinalitet, hvis der findes en bijektion, dvs. en injektiv og surjektive afbildning, fra A til B. For eksempel har mængden E = {2, 4, 6, ...} af positive lige tal samme kardinalitet som mængden N = {1, 2, 3, ...} af naturlige tal, da funktionen f(n) = 2n er en bijektion fra N til E.

Vi siger, at en mængde A har en kardinalitet større end eller lig med kardinaliteten af en mængde B (og at B har kardinalitet mindre end eller lig med kardinaliteten af A,) hvis der findes en injektiv afbildning fra B til A. Vi siger, at A har kardinalitet strengt større end kardinaliteten af B, hvis A har kardinalitet større end eller lig kardinaliteten af A samtidig med, at A og B ikke har samme kardinalitet; dvs. hvis der findes en injektiv afbildning fra B til A men ingen bijektiv afbildning fra A til B. For eksempel er kardinaliteten af mængden R af alle reelle tal strengt større end kardinaliteten af mængden N af alle naturlige tal, da inklusionsafbildningen i : N ? R er injektiv, men det kan vises, at der ikke findes en bijektiv afbildning fra N til R.

Svar #6
09. december 2016 af annamusse (Slettet)

Så to mængder har samme mægtighed hvis de har samme antal elementer i deres mængde? 

Og man viser det bare ved en bijektion ?


Skriv et svar til: Kardinalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.