Matematik

Integralregning haster!

13. december 2016 af Bianca2009 - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg står her med en ellers nem funktion vil nogen sige, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg kommer videre! håber i vil hjælpe, på forhånd tak!

En funktion f er bestemt ved f(x)=x3+2x+8

Bestem f'(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

Jeg har indtil videre regnet dette:

f(x)=x3+2x+8

f'(x)=3x2+2+0

f'(1)= 3*12+2

f'(1)= 3+2

f'(1)= 5 

jeg skal sålede regne mere og jeg evd godt det giver 11, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan man gør? eller finder frem til det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af sjls

#0

Du skal bruge tangentligningen

y=f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

du har allerede fundet f'(1), så du skal bare finde f(1) ved at indsætte 1 på x'es plads i funktionsforskriften for f(x). Herefter kan du indsætte dine kendte værdier og reducere, så du får ligningen for tangenten til grafen i det kendte punkt.

Desuden er der her tale om differentialregning - ikke integralregning ;)


Svar #2
13. december 2016 af Bianca2009

jeg har fundet korrekt frem til f(1)= 11, blev bare forvirret:) ja ups differentialregning

men ligningen for tangenten forstår jeg ikke:

y=f'(x0)(x-x0)+(f(x0)

jeg forstår ikke pointen med den og hvilke tal jeg skal sææte ind


Svar #3
13. december 2016 af Bianca2009

hedder den så y= 5+11(x1) ?

og er det korrekt det er 1, fordi det er punktet? 


Svar #4
13. december 2016 af Bianca2009

mente y=5+11(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2016 af mathon

Forstår du
                          a=\frac{y-y_o}{x-x_o}      for en skrå, ret linje?


      Oversklriften burde være differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2016 af mathon

specifikt for tangenten:

                                             f{\, }'(x_o)=\frac{y-f(x_o)}{x-x_o}

hvoraf:
                                             y=f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)

specifikt:
                                             y=5(x-1)+11

                                             y=5x+6

       

                                             


Skriv et svar til: Integralregning haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.