Matematik

Numeriske værdi

19. december 2016 af kemistuderende3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Min lærer siger at dette gælder:

y>0: \left | y \right |=y

og at:

y<0: \left | y \right |=-y

Men hvordan kan den numeriske værdi af y blive noget negativt. Jeg forstår det simpelthen ikke. Håber at nogle kan hjælpe mig. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2016 af Number42 (Slettet)

Hvis y<0 så er -y positiv

Svar #2
19. december 2016 af kemistuderende3 (Slettet)

Men hvordan kan -y være positiv


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2016 af sjls

#2

Hvis y er mindre end 0 (negativ), så er den numeriske værdi af y lig med -y (da minus minus giver plus).

For eksempel er \left | -3 \right |=-(-3)=3


Skriv et svar til: Numeriske værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.