Matematik

Hjælp til opklarende spg.

28. december 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Nedenstående er, hvordan man beviser potensvkst, men jeg er lidt i tvivl om næstsidste trin. 

Fy=fx^a

F=\frac{slutværdi}{begyndelsesværdi}

Fx=\frac{x2}{x1} og Fy=\frac{y2}{y1}

\frac{y2}{y1}=\frac{b*x2^a}{b*x1^a}

Fy=\left ( \frac{x2}{x1} \right )^aJeg er tivivl om, hvordan man kan sætte a uden for en parates her, er der en regnregel eller lign, der siger det?  

Fy=Fx^a

På forhånd tak 


Svar #1
28. december 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er det denne potensregneregel, der siger det?

 \frac{a^r}{b^r}=\left ( \frac{a}{b} \right )^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2016 af mathon

For
                   y=b\cdot x^{a}

                   \frac{y_2}{y_1}=\frac{ {x_2}^{a}}{{x_1}^{a}}      man dividerer to potenser med samme eksponent
                                         ved at beholde eksponenten og dividere rødderne

                   \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{ x_2}{x_1} \right )^{a}

                   F_y={F_x}^a


Svar #3
28. december 2016 af annahansen2 (Slettet)

#2 Tak for hjælpen, men hvordan kan man sætte a udenfor en parates her? -> \left (\frac{x2}{x1} \right )^a

Er det pga. potensregnereglen: \frac{a^r}{b^r}=\left ( \frac{a}{b} \right )^a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2016 af Number42 (Slettet)

forestil dig  a^2/ b^2 = (a a)/(b b)=( a/b) ( a/b) = (a/b)^2


Svar #5
28. december 2016 af annahansen2 (Slettet)

Forstår ikke det du har skrevet... #4, kan du uddybbe/ forklare det på en anden måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2016 af Number42 (Slettet)

Du er vel enig i at det er rigtigt?

så kan du vel også være enig i at det gælder hvis der står 3 i stedet for 2 eller 7 i stedet for 2 eller r i stedet for to?


Skriv et svar til: Hjælp til opklarende spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.