Dansk

Lixtal

05. januar 2017 af dronningen73 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner jeg lixtal ud nemt? Mener vi fandt tre sætninger, talte hvor mange ord og derefter hvor mange ord der indeholdt syv eller flere bogstaver , men hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2017 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. januar 2017 af dronningen73 (Slettet)

Tak Peter,men det er ikke en konkret tekst, men en forklaring på HVORDAN man finder frem til et Lixtal

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2017 af PeterValberg

Det står i den lyseblå firkant på siden, du fik et link til.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. januar 2017 af dronningen73 (Slettet)

Tak det ser jeg nu

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2017 af Stygotius (Slettet)

Udregning af LIX:

A  Tæl antallet af ord i det stykke der skal måles

B  Tæl alle lange ord i stykket (= ord som er på 7 bogstaver eller mere)

C  Tæl antallet af sætningsperioder (= perioder  mellem to punktummer)

D  Udregn procentdelen af lange ord (= B divideret med A og gang resultatet med 100

E  Udregn procentdelen af lange ord (= B divideret med A  x 100

F  Læg D og E sammen. Resultatet er tekstens LIX


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2022 af janjanjanjanjanjanjan

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2022 af Stygotius (Slettet)

Hvad skulle man  så bruge det til??


Skriv et svar til: Lixtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.