Matematik

Integralregning

05. januar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hvordan gør man?

Bestem forskriften for stamfunktionen til funktionen:

f(x)=\frac{a}{x}+b

hvor   a> 0   \Lambda   b> 0   \Lambda   x> 0, når det oplyses at grafen for stamfunktionen går gennem punktet (1, b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2017 af peter lind

Brug at ln(x) er en stamfunktion til 1/x. Integrationskonstnten finder du ved at sætte x =1  ind i stamfunktioen og sætte resultatet = b. Det giver en ligning til bestemmelse af integrationskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2017 af mathon

                    F(x)=a\cdot \ln(x)+bx+k\; \; \; \; \; \; \; a,b,x \in\mathbb{R}_+  

og
                    b=a\cdot \ln(1)+b\cdot 1+k

                    b=a\cdot 0+b+k

                    k=0


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.