Matematik

Eksponentielfunktion

09. januar 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Har svært ved disse sidste opgaver, håber nogen kan hjælpe. Opgaven lyder således:

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvunde vindenergi på verdensplan 24,6%. I år 2000 var den udvunde vindenergi 10,4 GW.

a) bestem den udvundne vind energi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate efter år 2000 var 24,6%

Det oplyses, at den udvunde vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.

b) Bestem den årlige væstrate i den udvundne vindenergi i perioden 20000-2007 under forudsætning af, at vækstraten er konstant

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2017 af MatHFlærer

a)

Benyt a=1+r, hvor du altså kender r, så prøv at indsæt r=24.6/100 og læg 1 til. Så har du a.

b)

Løs ligning 94.1=10.4*1.246x


Skriv et svar til: Eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.