Matematik

Hjælp til TI-NSpire

10. januar 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg har brug for hjælp til en matematik opgave som jeg skal fremlægge i morgen. 

Jeg har beregnet opgave a på Nspire, og jeg får volumen til at blive  v= 169,69

Derudover skal jeg bestemme arealet af vasens krumme overflade, hvilket jeg får til at blive 699,78

Hvordan beregner jeg opgave b på TI-Nspire? 

Please hjælp, tak :)

- filen er vedhæftet

Vedhæftet fil: 2017-01-10.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

jeg har ingen Ti-Nspire men 

Volumin bliver 169,69

Overfladen får jeg til  125,82


Svar #2
10. januar 2017 af Mm98

#1 Hvordan gør du det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Overfladen er med numerisk integration med et avanceret matematikprogram.

Der synes ikke at være en exact løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Jeg regnede volumen forkert det bliver 168,01 (før integrerede jeg fra 0 til 5 men det skal være fra 0.5 til 5), det må du også nok have gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Overfladen bliver 118,97

Hvis du finder middelværdien af funktionen mellem 0,5 og 5 så er det ca 3,38

Har du en cylinder med den radius så er overfladen  2Pi r h  = 2 *3,14* 3,49 * 4,5 = 95,5

Det er selvfølgelig ikke nøjagtigt med antyder at 118,97  nok er bedre end 699.


Skriv et svar til: Hjælp til TI-NSpire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.