Matematik

Problemregning

10. januar 2017 af simon214 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 I det følgende skal du foretage en simpel beregning, ved at antage at affaldsforbrændingen fortrænger gennemsnitsudledningen fra den danske produktion af el og den københavnske produktion af varme. Emissionsfaktoren for det danske elnet var i 2015 ifølge Energinet.dk 230g CO2/kWh. Emissionsfaktoren for fjernvarmen i hovedstadsområdets var i 2015 ifølge VEKS (Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S) 23 kg CO2/GJ. Vi antager at anlægget vil have en total energiproduktion på 6.840 TJ fordelt på 1.600 TJ elektricitet og 5240 TJ varme.

(a) Beregn hvor mange tons CO2 Amager Bakke fortrænger. Din beregning skal forudsætte, at anlægget fortrænger el og varme, som er produceret med de gennemsnitlige emissionsfaktorer angivet ovenfor.

(b) Beregn den samlede ændring i CO2-udledningen fra det danske el- og fjernvarmenet, som vil følge af etableringen af Amager Bakke (nettoudledningen).

Nogen som kan finde ud af deet her? vil være en stor hjælp, hvis i skrev, hvordan i fandt frem til det også 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Har du en oversættelse til Dansk?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2017 af StoreNord

a)

    \frac{230\; gram\; CO_{2}}{GJ} \cdot 6840TJ=\frac{230}{10^{9}} \cdot 6840 \cdot 10^{^{12}} gram =230 \cdot6840 \cdot 10^{4}gram =...


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2017 af StoreNord

#2     er forkert!


Svar #4
10. januar 2017 af simon214 (Slettet)

Kan du skrive, hvad det bliver også :)? ved ikke hvordan jeg skal taste det ind


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2017 af StoreNord

#2     er som sagt forkert!, men 104 er jo bare 10000!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2017 af StoreNord

Du kan omregne her:

https://www.omregn-enheder.info/enhedsberegner.php?type=energi


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2017 af StoreNord

a) For el alene:    \frac{230\; gram\; CO_{2}}{0,0036\; GJ} \cdot 1600TJ=\frac{230}{0,0036 \cdot10^{9}} \cdot 1600 \cdot 10^{^{12}} gram =...

For fjern-varme alene:   \frac{23\; kg\; CO_{2}}{GJ} \cdot 5240\; TJ=\frac{23\; kg}{10^{9}} \cdot 5240 \cdot 10^{^{12}} kg =...


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.