Matematik

Andengradspolynomium

14. januar 2017 af Sara07lar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er bestemt ved: p(x) = 3·(x+5)·(x+7)

Bestem konstanterne a,b og c når p skrives på formen (px) = a·x2+b·x+c

Hvad betyder det når p skrives på en form? Jeg tror jeg skal gange noget ind i paranteserne men forstår ikke hvad 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2017 af jantand

Gang udtrykket ud så får du noget der ligner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2017 af mathon

               p(x)=3\left ( x^2+7x+5x+35 \right )=3\left ( x^2+12x+35 \right )=

                                            \mathbf{\color{Red} 3}x^2+\mathbf{\color{Blue} 36}x+\mathbf{\color{Magenta} 105}
                                            \mathbf{\color{Red} a}x^2+\mathbf{\color{Blue} b}x+\mathbf{\color{Magenta} c}


Svar #3
16. januar 2017 af Sara07lar (Slettet)

jeg kan stadig ikke se det for mig 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2017 af jantand

Du ganger de to parenteser med hinanden.

(x+5) * (x+7)   = x2 +7x +5x +35 =  x+ 12x  +35

Så ganger du med  3

3*x2 +36*x +105

Så svarer 3 til a og 36 til b og 105 til c


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.